پیام خود را بنویسید
دوره 2، شماره 3 و 4 - ( بهار، تابستان، پائیز و زمستان 1397 )                   جلد 2 شماره 3 و 4 صفحات 99-112 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Talebi A F, Ghanaatian F. A Review of 20 Years of Lipidomics; Applications and Tools. زیست شناسی. 2019; 2 (3 and 4) :99-112
URL: http://ijbio.ir/article-1-193-fa.html
طالبی احمد فرهاد، قناعتیان فاطمه. 20 سال با لیپیدومیکس؛ مروری بر جنبه‌های کاربردی و ابزاری. مجله زیست شناسی ایران (علمی - ترویجی). 1397; 2 (3 و 4) :99-112

URL: http://ijbio.ir/article-1-193-fa.html


سمنان، دانشگاه سمنان، دانشکده زیست فناوری میکروبی، سمنان، دانشگاه سمنان، دانشکده زیست فناوری میکروبی ، aftalebi@semnan.ac.ir
2- سمنان، دانشگاه سمنان، دانشکده زیست فناوری میکروبی
چکیده:   (2071 مشاهده)
لیپیدومیکس به عنوان شاخه جدیدی از علم گسترده اومیکس، اخیرا مورد توجه قرار گرفته است. این علم اگرچه در دهه­های گذشته نادیده گرفته شده بود، اما به علت نقش موثری که در ایجاد فهم عمیق­تری در دانش زیست شناسی سامانه­ای و بیوشیمی کاربردی داشته است، توانسته جایگاه ویژه­ای را در بین علوم دیگر اومیکس پیدا کند. مشارکت در ساختار غشایی و ساختمانی سلول، انتقال و تنظیم پیام­رسانی سلولی و حفظ و ذخیره انرژی زیستی، همه مثال­هایی از اهمیت چربی­ها در سلول­های زنده هستند که توسعه علم لیپیدومیکس به شناخت و کنترل عوامل مؤثر بر آنها کمک می­کند. در این مقاله ضمن معرفی لیپیدومیکس و تعیین حدود آن، کاربردهای متنوع این علم در صنایع مختلف پزشکی، داروسازی، تغذیه و تولید سوخت زیستی مطرح می شود. ابزارها و روش­های مختلف شناسایی و پردازش چربی­ها شامل روش­های مبتنی بر اسپکترومتری جرمی، طیف­سنجی و کروماتوگرافی، روش­های شیمیایی و تصویربرداری در گسترش بیشتر لیپیدومیکس سهم بسزایی داشته­اند؛ این مجموعه به همراه ابزارهای کامپیوتری، بیوانفورماتیک و پایگاه­های اطلاعاتی مفصلاً توضیح داده شده­اند. تسلط بر حوزه­های متنوع علم لیپیدومیکس به صورت معنی­داری به توسعه پژوهش­های کاربردی در زمینه بهبود کمیت و کیفیت روغن­های زیستی، شناسایی علایم و نشانگرهای زیستی بیماری­های مرتبط با چربی و شناسایی مسیرهای مختلف متابولیسم چربی و آنزیم­های درگیر در آنها کمک کرده است.
متن کامل [PDF 286 kb]   (40 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: معرفی رشته های جدید
دریافت: 1397/11/27 | پذیرش: 1397/11/27 | انتشار: 1397/11/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله زیست شناسی ایران (علمی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Biological Science Promotion

Designed & Developed by : Yektaweb