پیام خود را بنویسید
مجله زیست شناسی ایران (علمی - ترویجی)- بایگانی مقالات زیر چاپ
مقالات آماده انتشار

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1397/3/19 | 


مورینگا اولیفرا، درخت معجزه
فاطمه ولایتی پور۱و۲، فاطمه فتوحی چاهوکی۱، سیدعبدالحمید انگجی۲ ، سعید امین زاده* ۱
۱ - گروه مهندسی زیست فرایند، پژوهشکده زیست فناوری صنعت و محیط زیست، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری
۲ - گروه علوم سلولی و مولکولی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی
چکیده:
مورینگا اولیفرا که درجنوب ایران به نام گز روغنی شناخته می شود درختی است که تقریبا در تمام کمربند گرمسیری زمین می روید و گنجینه ای غنی از مواد معدنی، ویتامین ها، پروتئین ها و آنتی اکسیدانت ها می باشد که موجب تمایز این درخت و مطرح شدنش در جوامع علمی شده است. تمام بافت های این درخت از جمله برگ، غلاف، دانه و ... قابل خوردن و دارای خواص چشمگیری هستند به طوری که آن را رفع کننده ی سوء تغذیه و غذای مهم در زمان قحطی می دانند. برای قرن ها مردم بومی به صورت سنتی از مورینگا برای تغذیه، درمان، مراقبت های پوستی و تهیه ی آب آشامیدنی بهره می بردند.  علاوه بر خواص درمانی و تغذیه ای، مورینگا کاربرد های صنعتی و خواص دیگری نیز دارد. مورینگا اولیفرا با تمام خصوصیات منحصر به فردش توانسته لقب "درخت معجزه" را ازآن خود کند. در این مقاله تلاش شده است تا مروری مختصر بر خواص و فواید این گیاه فراهم شود.
واژه های  کلیدی: مورینگا اولیفرا، آنتی اکسیدانت، درخت معجزه


 
نشانی مطلب در وبگاه مجله زیست شناسی ایران (علمی - ترویجی):
http://ijbio.ir/find.php?item=1.113.20.fa
برگشت به اصل مطلب